hanssens bake & food

Historiek

Begin 1986 hebben Herman Hanssens en Patricia Mahieu de gist-ronde van Marcel Godderis overgenomen. Al snel werden ander bakkerijgrondstoffen toegevoegd aan het gamma en werd het gebouw in de Brugsesteenweg te Veurne te klein.

 

Juli 1988 verhuisde het bedrijf naar het nieuwe magazijn in de Albert I Laan te Veurne. Mede dankzij de talrijke trouwe klanten, het personeel en de leveranciers kon het bedrijf verder uitgroeien. 

 

Juli 2008 stapte ook de oudste zoon Louis in het bedrijf.

 

Hanssens heeft in de loop der jaren nog andere activiteiten uitgebouwd naast de groothandel in bakkerijgrondstoffen. Zo produceren wij zelf onze broyage van topkwaliteit. We verdelen en herstellen een ruim gamma aan machines voor bakkerijen en grootkeukens. We kunnen ook voorzien in het vervoer en de stockage van uw producten: droog, gekoeld en diepvries.

 

In juli 2013 stapte ook de derde zoon Benoit in het bedrijf.

 

In juli 2013 nam Hanssens hun intrek in de volledig nieuwe expeditiehal met toonzaal. Het nieuwe gebouw is 11.500m² groot op een terrein van 40.000m². Het is gelegen op het industrieterrein "de kromme elleboog" te Oostende. Het nieuwe gebouw voldoet aan alle hedendaagse normen m.b.t. voedselveiligheid, brandveiligheid en milieuwetgeving.

 

In januari 2015 stapte ook de tweede zoon Edouard in het bedrijf.

 

In april 2015 neemt Hanssens een nieuw gebouwde productiehal van 2.500m² in gebruik.

 

In juli 2018 stapte ook de vierde zoon Victor in het bedrijf.

 

In september 2018 werden meer dan 2160 zonnepanelen geïnstalleerd op onze gebouwen, goed voor 594kWp. Dit komt overeen met de productie voor 150 gemiddelde gezinnen. Hiermee produceren we een stuk meer (GROENE) energie dan wat we zelf verbruiken. Ook voor onze vrachtwagenvloot streven we ernaar om steeds met de zuinigste en minst vervuilende wagens rond te rijden. Onze vrachtwagens werden in 2018 allen vervangen door nieuwe wagens. Die voldoen allen aan de Euro 6 norm, die opnieuw minder uitstoten. Zo proberen wij ook ons steentje bij te dragen aan het milieu.